Infront IT-Partner och Real Time Services bildar ny IT-koncern

folder_openFusioner

Infront IT-Partner och konsultbolaget Real Time Services bildar ny IT-koncern

När investerarbolaget ShortCap gick in som ny delägare i Infront IT-Partner för 1 år sedan innebar det att det skapades nya möjligheter för Infront att fortsätta sin tillväxtresa och utvecklas till att bli en ännu bättre helhetsleverantör till både befintliga och nya kunder. I juli 2019 förvärvade ShortCap även konsultbolaget Real Time Services AB (RTS) och bildade en ny koncern där Infront och RTS ingår som två fristående bolag. Den nya IT-koncernen innebär att två redan starka bolag blir ännu starkare tillsammans.

– Det bästa av två världar skulle man kunna säga. Den nya koncernen har det som behövs för att i rask takt fortsätta sin expansion och då med en bred IT- kompetens som kan möta marknadens krav på utveckling. Entreprenörskapet hos grundarna och anställda i både RTS och Infront kommer att leda verksamheten till en stark position i det nya IT-landskapet, menar Eric Severin VD i ShortCap AB.

RTS är ett konsultbolag med fokus på datacenter och virtualisering och har idag 32 högt specialiserade IT-konsulter som utför uppdrag inom management consulting, infrastrukturlösningar samt cloud och managed services.

– Att få bilda en ny koncern tillsammans med Infront IT-Partner är verkligen en unik händelse på den svenska marknaden. Här pratar vi inte om någon konsolidering utan tillsammans skapar vi en helhetsleverantör med kompetens och leveranskapacitet i absolut högsta klass. Med ShortCap som stark finansiell ägare kan vi lägga i nästa växel och fokusera på vårt kärnerbjudande men även utveckla nya tjänster, säger John Sega VD på RTS.

För Infront som historiskt framförallt varit väldigt starka inom infrastruktur innebär detta en möjlighet att ta sig an större och mer komplexa uppdrag och kunna erbjuda både såväl befintliga som nya kunder ett ännu starkare erbjudande. Kombinationen av RTS och Infront skapar en komplett och stark koncern med stor utvecklingspotential i en föränderlig IT-värld.

– Vi har en stor efterfrågan från våra kunder om att ta en ännu större position och ansvar i våra lösningar. Med RTS får vi en spetskompetens som med råge täcker detta”, säger Patrik Holmström VD på Infront.

 

 

 

 

 

 

 

 

För mer information:
Eric Severin, VD ShortCap
Tel +46 70 727 66 10
eric.severin@shortcap.se

Ladda ned pressreleasen som PDF:
Pressmeddelande RTS och Infront

Download the pressrelease as a PDF:
Pressmeddelande RTS och Infront (Eng)

Länk till bolagens hemsidor:
https://infrontitpartner.se/
https://rtsab.com/

Kategorier: Fusioner

Relaterade inlägg