ShortCap förvärvar 51 % av Absorbest AB

folder_openFörvärv

Pressmeddelande

Stockholm, 25e augusti 2020

ShortCap förvärvar 51 % av det medicintekniska bolaget Absorbest AB.

Investeringsbolaget ShortCap har tecknat avtal om förvärv av 51 % i det svenska medicinteknik-bolaget Absorbest AB. Absorbest har sin hemvist i Kisa, strax utanför Linköping, där man producerar företagets samtliga produkter.

Bolaget utvecklar, tillverkar och marknadsför superabsorberande produkter för avancerad sårbehandling, operationsrum och för livsmedelsindustrin.

Mer än 90% av försäljningen sker på export där Norge och Tyskland är de största marknaderna. Bolagets produkter säljs i mer än 30 länder över hela världen.

Absorbest AB är ett svenskt bolag som grundades 1998 i Kisa, Östergötland, av Rolf Rovaniemi. VD Hans Karlsson, har framgångsrikt lett bolaget de senaste fem åren och blir tillsammans med grundarna fortsatt 49% delägare i Absorbest, i enlighet med ShortCaps investeringsmodell. Absorbest beräknas 2020 omsätta 80 MSEK med god lönsamhet.

  • Absorbest ser vi som en av de starkaste aktörerna inom sitt område, varför vi är övertygade om att bolaget kommer att få en stark tillväxt i en växande marknad, säger Eric Severin, VD på ShortCap.
  • Med ShortCaps nätverk och kunskaper får Absorbest de bästa förutsättningarna att ta nästa stora steg och bli ett betydande internationellt företag i branschen, säger Rolf Rovaniemi, grundare av Absorbest.

Mer om Absorbest: www.absorbest.se

För ytterligare information, kontakta:

ShortCap:     

Eric Severin, VD, eric.severin@shortcap.se, 0707-27 66 10

Klas Gustafsson, Venture Partner, klas.gustafsson@shortcap.se, 0734-34 65 10

Absorbest:    

Rolf Rovaniemi, Grundare, rolf.rovaniemi@absorbest.se, 0703-10 64 99

Hans Karlsson, VD, hans.karlsson@absorbest.se, 070-685 10 91

 


 

Kategorier: Förvärv

Relaterade inlägg